Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Barbiecore: doe mee met de speelse en roze trend

Barbiecore: doe mee met de speelse en roze trend

Door Sulaima Tollesen
Hé Barbie! 👋 Barbiecore heeft de wereld veroverd! Ontdek de trend en krijg de beste tips over hoe je zelf op de roze golf kunt springen! 💖

Ben je klaar voor een trip down memory lane? De meesten van ons hebben met Barbies gespeeld toen we klein waren, en velen van ons hebben ook meegezongen met Aqua's grote hit Barbie Girl. Nu heeft Barbie een heropleving gehad in de vorm van Barbiecore, een modebeweging die is ontstaan ​​in de nasleep van de nieuwe Barbie film van Greta Gerwig. Laten we samen in het glinsterende, vrouwelijke, roze universum van Barbiecore duiken!

Wat is Barbiecore?

Barbiecore is een nieuwe stijlbeweging die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Barbiecore is geïnspireerd op de iconische Barbie-poppen, die voor het eerst werden gelanceerd in 1959. Daarom leunt de Barbiecore-stijl ook sterk op de Barbie-esthetiek uit de jaren 60 en 70. Het omarmt alles wat kleurrijk, vrouwelijk en glamorous is in verband met het merk Barbie. De stijl omarmt verschillende trends, waaronder pasteltinten, aansluitende silhouetten, strikken, glitter en retro-elementen uit de jaren 60 en 70. Barbiecore gaat over het cultiveren van een soort retro-glamour die zowel speels als verfijnd is. Het is een stijl die diegenen aanspreekt die hun vrouwelijkheid op een sterke en zelfverzekerde manier willen uitdrukken.

I'm a Barbie girl, in the Barbie world
Life in plastic, it's fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation 

Barbie Girl, Aqua 1997

Think pink! De essentie van Barbiecore

Het is onmogelijk om Barbiecore te zeggen zonder ook roze te zeggen! 🎀 Want als er één kleur is die het wonderlijke universum van Barbie kenmerkt, dan is het wel de kleur roze. Daarnaast omvat de trend Barbiecore ook een reeks pastelkleuren, waaronder babyroze, pastelblauw en lichtgeel.

Op het gebied van kleding staan ​​nauwsluitende silhouetten absoluut centraal - de kleding moet het figuur van het lichaam benadrukken. Strikjes, kant, ruches en glinsterende details geven de kleding een extra vrouwelijke touch. Daarnaast zijn bloemmotieven, paisley, stippen en geometrische prints allemaal elementen die vaak terug te vinden zijn in de Barbiecore-stijl. Hoge tailles, A-lijn rokken, midi-jurken en broeken op maat zijn ook populaire keuzes die het tijdperk van de jaren '60 en '70 weerspiegelen. Dit combineert het beste van Barbie en de vintage trend, waardoor een unieke stijl ontstaat die zowel modern is als een eerbetoon is aan het verleden.

En naast de visuals vraagt ​​Barbiecore natuurlijk ook om vrouwelijke en roze geuren! 

110282-barbiecore-lille-1-1690533207.jpg?auto=format,compress

Barbiecore beautyguide: Hoe je de make-up look creëert

Barbiecore is veel meer dan alleen kleding - de stijl kan ook worden uitgedrukt met make-up! Bij Barbiecore draait alles om het creëren van een gedurfde look met felle kleuren, glitter en avontuurlijke vibes. Ben je klaar om je innerlijke Barbie te vinden? Lees dan snel verder voor onze tips om een Barbie-look te creëren die helemaal bij jou past 🥰

1) Everything pink

De makkelijkste manier om een ​​echte Barbiecore-make-up look te krijgen, is door vast te houden aan roze make-up producten. En hou het niet alleen bij de lippen - alles moet roze zijn! Roze blush, roze oogschaduw, sprankelende roze highlighter, roze nagels. Het klinkt misschien overdadig, maar je kunt de look gemakkelijk afzwakken met een oudroze tint zodat het er heel natuurlijk uitziet, net zoals je ook all-in kunt gaan met felle roze tinten en intense pigmenten. Probeer het uit en vind de intensiteit en tint die bij jou past! Ontdek hier onze collectie roze make-up producten!

Pssst! Hot tip 🔥Je kunt eigenlijk je hele roze look creëren door gewoon een lippenstift te gebruiken 👀 Zie hier hoe je het doet: Een volledig roze make-up look - met ALLEEN lippenstift!

110287-laebestift-til-alt-1690533419.jpg?auto=format,compress

2) Mix en match pastelkleuren

Een andere manier om een ​​Barbie-waardige make-up look te creëren, is door verschillende pastelkleuren te mengen. Kies bijvoorbeeld een roze of paarse lippenstift en match deze met een heerlijke babyblauwe of zonnig gele oogschaduw. Het is retro en het is gedurfd - en we zijn er voor! 💄 Als je een echte durfal bent, doe dan ook een heerlijke pastelkleur op je wangen! De essentie van deze pastellook is dat het dromerig, vrouwelijk en retro moet zijn.

3) Perfecte base en kleuraccent

Deze Barbiecore-look is perfect voor jou als je nog niet klaar bent om all-in te gaan met de vele gedurfde kleuren. Je moet een perfecte, vlekkeloze basis creëren - denk aan de uniforme plastic huid van Barbie! Daarna moet je één plek kiezen die je wilt accentueren met een kleur. Kies je voor een gekleurde oogschaduw, dan houd je je lippen nude. Kies je voor een gekleurde lippenstift, dan houd je je ogen neutraal. Door het beperkte kleurgebruik springt de kleur er echt uit! 😍 De voor de hand liggende kleurkeuze is een roze tint, bijvoorbeeld felroze, magenta of fuchsia. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een koraalrode of paarse tint, de keuze is aan jou!

110281-barbiecore-lille-2-1690533193.jpg?auto=format,compress

4) Frost en glitter

Barbiecore moedigt je aan om je vrouwelijke en speelse zelf echt te cultiveren! Daarom is er ook hier volop gelegenheid om alles wat glinstert uit de kast te halen. Speel een dag prinses en vind je meest sprankelende oogschaduw en highlighters. Frosted make-up is 100% in lijn met de essentie van Barbiecore. Zo kun je met een gerust hart glans en glitter aanbrengen op beide wangen, cupidoboog, wenkbrauwbeenderen en jukbeenderen.

Ga helemaal los met roze make-up voor een lage prijs