Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Guide: Klassieke kerstmake-up

Guide: Klassieke kerstmake-up

Door Marte Skinlo Gundersen | Schoonheidsspecialist
Het is eindelijk de tijd van het jaar waar we ons extra opmaken met glitters en rode lippenstift. Lees hier hoe je de perfecte kerstlook maakt!

Kerstavond komt al dichterbij en het seizoen van de kerstfeesten is al aangebroken. Tijdens kerst mag best een beetje meer glitter en glamour! Haal je mooiste rode lippenstift en je meest glimmende oogschaduw tevoorschijn. Volg onderstaande stappen en je bent in een mum van tijd klaar voor het kerstfeest en kerstavond! 

Voordat je aan je oogmake-up begint heb jij je favoriete foundation en concealer al aangebracht. Vergeet ook niet om een mooie highlighter aan te brengen en een mooie blush op je wangen. Kies tijdens kerst gerust voor een mooie rode blush, deze past bij alle huidtinten en geeft een frisse uitstraling, alsof je net uit de kou komt! 

Haal je make-up kwasten te voorschijn en laten we aan de slag gaan….. 


Stap 1: Creëer een goede basis

Om er zeker van te zijn dat de oogschaduw en eyeliner de hele dag en avond blijft zitten, is het belangrijk dat je begint met het aanbrengen van een goede primer op het ooglid.

TIP✨ Mocht je de oogschaduw primer een beetje plakkerig vinden nadat je hem hebt aangebracht, dan kun je een dun laagje poeder over de primer aanbrengen.Stap 2: Bruine oogschaduw in de arcadeboog

Breng een bruine oogschaduw aan in je arcadeboog en blend goed uit met een fluffy blending brush. Breng de oogschaduw iets onder de onderste wimperrand aan, ca. halverwege het oog. Zo omlijst je de look.


Stap 3: Gouden glitters op je ooglid

Neem een platte oogschaduw kwast en breng een licht glinsterende oogschaduw of een gouden glitter aan op het ooglid en in de ooghoeken. Wanneer je een lichtere oogschaduw in de ooghoek aanbrengt, geeft dit de indruk van grotere ogen en een frisse blik. Je kunt de lichte oogschaduw ook onder de onderste wimperrand aanbrengen naast de donkere oogschaduw.


Stap 4: Winged eyeliner

Deze stap is optioneel, maar als je extra dramatische look wilt, kun je een winged eyeliner aanbrengen.

Lees ook: Alles wat je moet weten om de perfecte winged eyeliner te maken


Stap 5: Heel veel mascara

Om de oogmake-up af te maken, brengt je meerdere lagen van je favoriete mascara aan. Wil je een frisse look? Gebruik een wimperkruller voordat je mascara aanbrengt.


Stap 6: Breng een rode lipliner aan

Slijp je lipliner voordat je begint met het vormen van de lippen, zodat j zeker bent van een nauwkeurig resultaat. Trek een lijn van de hoek van de lip naar de cupidoboog en doe hetzelfde aan de andere kant. Teken vervolgens rond de onderlip. Het is prima om iets buiten je natuurlijke liplijn te tekenen, maar wees voorzichtig.

TIP✨ Ben je van plan rode lippenstift te dragen? Scrub je lippen de avond ervoor met een lipscrub en breng een voedende lipmasker of lippenbalsem aan. Droge en pijnlijke lippen en rode lippenstift gaan niet goed samen als je je lippen de avond ervoor scrubt, kun je er zeker van zijn dat je gladde lippen hebt die klaar zijn voor rode lippenstift.


Stap 7: Breng rode lippenstift aan

Breng de lippenstift rechtstreeks op de lippen aan of gebruik een lip-penseel. Als je een lip-penseel gebruikt, is het gemakkelijker om nauwkeurig te werken.

TIP✨ Niets is zo vervelend als rode lippenstift op je tanden. Neem een stuk papier tussen je lippen en druk ze lichtjes op elkaar. Het papier vangt de overtollige lippenstift op en je voorkomt dat de lippenstift op de tanden terechtkomt.


Stap 8: Gebruik een goede setting spray

Om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag en avond blijft zitten, maak je de look af met een setting spray. Spray over het hele gezicht. Ga voor een setting spray met een glowing finish, het geeft een extra feestelijke en glamoureuze touch.

Nu ben je helemaal klaar voor het kerstfeest en de kerstavond, vergeet je rode lippenstift niet mee te nemen in je tas, zo kun je na het eten en in de avond je lippen weer opfrissen.