Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Vermijd droge handen en voeten

Vermijd droge handen en voeten

Door Luxplus
Koud en droog weer kan vervelend zijn voor uw handen en voeten! Hier wat tips voor zachte en gehydrateerde handen en voeten!

In dit artikel laten we je kennismaken met effectieve methoden om droogheid en ongemak aan handen en voeten te voorkomen. Ontdek praktische tips en producten die je huid het hele jaar door zacht, gehydrateerd en goed verzorgd houden.


Hand- & nagelverzorging

1. Begin met een warm handbad met een beetje zeep en misschien een scheutje plantenolie.

2. Zodra je handen lekker zacht aanvoelen, haal je ze uit het water en droog je ze goed af. Dan is het tijd om je nagels en nagelriemen te verzorgen. 3. Volg de onderstaande handleiding voor de elektronische mani-/pedicurevijl van Clatronic, die je beschadigde, droge nagelriemen effectief verwijdert en het oppervlak van je nagels glad maakt:

A) Vilt schijf- gebruik bovenop de nagel nadat deze is geveild

B) Gladde schijf - gebruik je bovenop de nagel na de vilten schijf, voor een glad oppervlak van de nagel

C) Geribbelde schijf - gebruikt om eelt op handen en voeten te verwijderen

D) Fijne schijf - gebruik voor het vijlen/vormgeven van nagels van handen en voeten

E) Grove schijf – gebruik voor het vijlen van harde nagels (meestal die van de voeten)

F) Multifunctioneel - ideaal voor het in vorm brengen van nagels of om ze simpelweg korter te maken

G) Cilinder applicator - wordt gebruikt om taaie nagelriemen te verwijderen en eventueel het oppervlak van de nagel glad te maken als deze diepe groeven heeft

H) Kegelvormige applicator - wordt gebruikt aan de zijkanten van de nagel en de nagelriem. De kegelvormige tip maakt het gemakkelijk om op de moeilijk bereikbare plekjes te komen en zo de nagel ook daar vorm te kunnen geven.

I) Nagelreiniger - kan ook worden gebruikt om nagelriemen zachtjes op hun plaats te duwen.

4. Als er zelfs na het gebruik van de elektronische vijl nog wat volhardende delen van de droge nagelriemen overblijven, kun je deze eenvoudig (maar voorzichtig) wegknippen met een kleine nagelknipper. Je handen hebben een grondige verzorging verdiend na het gebruik van de vijl. Breng daarom een voedende nagel- en nagelriemolie aan.

5. Vergeet ook niet om je handen in te smeren met een goede vochtinbrengende crème. De Intensive Care Essential Healing Lotion van Vaseline kan over het hele lichaam worden gebruikt. De rijke textuur trekt snel in de huid, waardoor het perfect is voor het koude, droge weer. Zowel op je voeten als op je handen kun je 's avonds voor het slapen gaan lekker een goede laag crème aanbrengen. Je handen zijn eindelijk in rust terwijl je slaapt, dus de crème heeft alle tijd om in je huid te trekken.

6. Geef je nagels extra glans, bescherming en verzorging met een transparante nagellak. Het is aan te raden om er een aan te brengen die ook je natuurlijke nagels versterkt. "Nail Envy" van OPI is een goede keuze voor zo'n soort lak. Breng twee laagjes aan en breng het om de dag opnieuw aan.


Voetverzorging

1.Begin met je voeten een lekker warm bad te geven. Als je nagellak op hebt, verwijder dat dan ook. Je kan een beetje milde zeep door het water mengen, maar als je een goede plantaardige olie in je keuken hebt, kun je ook gewoon een lepeltje daarvan door het water mengen om je voeten wat extra zacht te maken. Je kunt ook een paar zakjes kamillethee aan het water toevoegen - het ruikt heerlijk en verzacht pijnlijke voeten.

2.Als het water koud begint te worden, is het tijd om je voetjes weer uit het water te halen. Droog ze goed af met een schone handdoek. Als je voeten droog zijn, kun je beginnen met het verwijderen van de harde huid. Gebruik bijvoorbeeld een elektronische voetvijl van W7, die super effectief is maar ook heel zacht voor de huid op je voeten. Een elektronische voetvijl is vooral goed voor het verwijderen van eelt op de hielen, maar bijvoorbeeld ook aan de zijkant van de grote teen. Als je voeten een extra grondige behandeling nodig hebben, kun je een elektronische manicure-/pedicurevijl gebruiken. Als dit het geval is, check dan de guideline voor zachte handen – het betreft namelijk dezelfde procedure voor nagels en nagelriemen voor je voeten.

3. Nadat je je voeten en de nagels hebt gevijld, één keer hebt afgespoeld in je voetenbad en nog een keer hebt afgedroogd, is het tijd om ze te verzorgen. Begin met het aanbrengen en inmasseren van een voedende olie op de nagelriemen om ze te verzachten.

4.Breng vervolgens een goede, rijke moisturizer aan op je voeten. Het is aan te raden om dit 's avonds te doen wanneer je naar bed gaat, zodat de crème alle tijd heeft om in de huid te trekken. Leg de crème desnoods op je nachtkastje als reminder voor als je gaat slapen! Als je je voeten wat extra liefde wilt geven, kun je ook nog altijd een mooie nagellak aanbrengen. Hoewel we in de winter niet echt met onze voeten pronken, is er vast wel iemand, al dan niet gewoon jijzelf, die jouw zachte en verzorgde voeten kan waarderen!