Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
collageen

Alles wat je moet weten over Collageen

Door Merna Al Murady | Farmakonom
Ooit van collageen gehoord? Het is een huidverzorgingsingrediënt waar je niet omheen kan als je de soepelheid en stevigheid van je huid wilt behouden.

Ben je eraan toe om je huid wat liefdevolle aandacht te geven? Laten we dan eens kennismaken met collageen – een verwennerij voor je huid! Dit wonderbaarlijke ingrediënt heeft de beautywereld al lang veroverd en bij deze zullen wij de geheimen achter de magische krachten ervan onthullen. Dus lees lekker mee en laat ons je meenemen op een reis in de wondere wereld van collageen, waar een stralende huid het ultieme doel en resultaat is. 

Voordelen

 • Vermindert de diepte van rimpels  

 • Verhoogt de stevigheid en de glans van de huid

 • Laat de huid er jeugdiger uitzien 

 • Geeft sterke botten en spieren

 • Geeft mooi glanzend haar en sterke nagels 

 • Geeft soepelere gewrichten 

Wat is collageen en waar is het van gemaakt? 

Collageen is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Het is een eiwit dat bestaat uit verschillende soorten aminozuren. Er zijn 6 soorten collageen in het lichaam. Collageen 1 en 3 komen voor in huid, botten en spieren. Collageen 2 zit in verschillende soorten kraakbeen en gewrichten. De meest dominante aminozuren zijn glycine, hydroxyproline en proline.  

Waar is collageen goed voor?   

Collageen is verantwoordelijk voor het behoud van de structuur en elasticiteit van de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat resulteert in een minder stevige huid en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Door zelf collageen aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen, kun je het bindweefsel van de huid opnieuw opbouwen en versterken, waardoor je een gladdere, stevigere en jeugdiger uitziende huid krijgt. Naast het anti-aging effect heeft collageen ook een hydraterend effect dat de hydratatie van de huid verbetert voor een stralende glow. Dus als je een gezonde, jeugdig ogende huid wilt behouden, is collageen de key tot een stralende en frisse glow. En als je actieve stappen wilt ondernemen om rimpels, fijne lijntjes en meer te minimaliseren, kun je tevens extra collageen aan je huid toevoegen in de vorm van supplementen en huidverzorging.  

Collageentekort 

Collageen helpt eigenlijk huid, haar, nagels, botten en kraakbeen op te bouwen. Als je huid begint rimpels te vertonen, of je last krijgt van cellulitis, spier- en gewrichtspijn, kan dat duiden op een collageentekort. Al vanaf de leeftijd van 25-35 jaar begint het lichaam het eigen collageen af te breken. 

Collageen in supplementen 

Collageen is verkrijgbaar in verschillende vormen van supplementen. Je kunt het kopen als collageencapsules, in vloeibare vorm of als collageenpoeder. Als je gewrichten slijten door veel lichaamsactiviteit, zijn collageensupplementen een goed idee om als aanvulling te nemen. Het helpt als je je lichaam wilt verzorgen van binnen en van buiten. Welke vorm van collageen je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren. 

Hoeveel collageen per dag? 

Het wordt aanbevolen om dagelijks 5-10 gram collageen in te nemen - dit kan echter variëren afhankelijk van de vorm die je kiest. Als je in collageen investeert, is het een goed idee om collageensupplementen met vitamine C te kopen, omdat vitamine C tevens belangrijk is bij de collageensynthese.  

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet van de collageensupplementen?

Om resultaat te zien dien je collageen minstens 3 maanden te gebruiken. Je kunt collageen het hele jaar door nemen.  

Goed om te weten 

 • Als je collageen wilt behouden, is regelmatige lichaamsbeweging aan te raden  

 • Gebruik SPF om UV-stralen te vermijden, omdat deze het collageen dat je hebt, kunnen beschadigen 

 • Nicotine maakt de huid dunner, waardoor het risico op vroegtijdige veroudering toeneemt  

 • De collageenproductie kan worden gestimuleerd door bepaalde voedingsmiddelen, zoals zeevruchten, vlees en gevogelte   

 • Vitamine C is belangrijk voor de collageensynthese en is daarom goed om naast collageen te consumeren. 

Collageen in huidverzorging 

Er zijn een aantal huidverzorgingsproducten die collageen bevatten. Meestal bevatten ze echter ook andere ingrediënten dan alleen collageen, omdat de collageenmolecule te groot is om door de huidbarrière te dringen.  

Collageen in crèmes   

Collageencrèmes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is aan te raden om crèmes te zoeken die vitamine A bevatten, omdat het een geweldige combi is wanneer het gemengd wordt met collageen. Het hydrateert de huid en maakt haar soepeler en steviger. 

Collageen in serums 

Een serum is dunner van consistentie, maar dringt dieper door in de huid dan een crème. Het is aan te raden om een serum te kiezen dat vitamine C bevat, omdat het de aanmaak van collageen bevordert.  

Ontdek hier ons assortiment collageenverzorgingsproducten 👉