Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
vitamine e

Alles wat je moet weten over Vitamine E

Door Merna Al Murady | Farmakonom
Wist je dat je je huid kunt beschermen en striae kunt voorkomen met vitamine E? Lees meer over hoe vitamine E wonderen kan doen voor je huid.

Als krachtige antioxidant heeft vitamine E bewezen een belangrijke speler te zijn in de wondere wereld van huidverzorging. In dit artikel onderzoeken we waarom vitamine E zo heilzaam is voor de huid en hoe je het het beste kunt integreren in je dagelijkse schoonheidsregime voor een gezonde, stralende huid. 

Voordelen

  • Voorkomt striae 

  • Vitamine E olie verzacht en voedt de huid 

  • Voorkomt rimpels en fijne lijntjes

  • Beschermt tegen UV-licht   

  • Hydrateert de huid door celmembranen te beschermen 

Wat is vitamine E en waar is het goed voor? 

Vitamine E, ook bekend als tocoferol, is een krachtige antioxidant die een cruciale rol speelt in de gezondheid van de huid. Het komt van nature voor in bepaalde voedingsmiddelen zoals noten, zaden, groene bladgroenten en oliën. In huidverzorging wordt vitamine E vaak gebruikt in de vorm van oliën of crèmes om de huid te beschermen tegen vrije radicalen en milieuschade. Deze antioxidant helpt vroegtijdige veroudering te voorkomen door de natuurlijke afweer van de huid te versterken en de celvernieuwing te bevorderen. Daarnaast heeft vitamine E een kalmerend effect op de huid, waardoor het ideaal is wanneer je irritatie en roodheid wilt verzachten. Vitamine E is ook geweldig als je gevoelige plekken hebt zoals snijwonden, littekens, pijnlijke tepels, etc. Met diens veelzijdige en heilzame effecten is vitamine E een absolute game-changer in je huidverzorgingsroutine! 

Vitamine E in huidverzorging 

Vitamine E is een veelzijdig ingrediënt dat in verschillende huidverzorgingsproducten te vinden is. 

Een populaire manier om vitamine E te gebruiken is in gezichtsoliën en serums, waar het de huid effectief hydrateert en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in vochtinbrengende crèmes en lotions die de droge huid kalmeren en verlichten. Voor een intensievere behandeling kun je vitamine E-capsules proberen als booster voor je reguliere huidverzorgingsritueel.  Vitamine E is ook verkrijgbaar als zalf, wat een goede keuze is als je bijvoorbeeld last hebt van pijnlijke tepels als je borstvoeding geeft. Vitamine E zalf heeft een dikke consistentie, wat geweldig is voor kleine plekjes zoals gebarsten lippen.  Je kunt vitamine E ook in olie krijgen, zoals lichaamsolie, wat geweldig is voor grotere gebieden zoals striae.  

Of het nu als onderdeel van je dagelijkse routine is of als extra toevoeging in je schoonheidsregime, vitamine E kan je huid helpen verbeteren en je de stralende glow geven die je wilt. 

Goed om te weten

  • Vitamine E zit in verschillende voedingsmiddelen zoals noten, zaden, kaas en eigeel. 

  • Als je het als supplement neemt, dient het samen met voedsel te worden ingenomen, omdat het een vetoplosbare vitamine is.   

  • Vitamine C en vitamine E is een geweldige combi voor algemene huidverzorging 

Ontdek hier ons assortiment huidverzorging met vitamine E 👉