Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Double cleansing: Koreaans geheim voor een gezondere, schonere en mooiere huid

Double cleansing: Koreaans geheim voor een gezondere, schonere en mooiere huid

Door Camilla Svensson
Dubbele reiniging is de nieuwste trend met talloze huidverzorgingsvoordelen. Lees hier meer over de nieuwe huidverzorgingstrend.

Koreaanse beauty staat erom bekend dat ze de wereld kennis laat maken met K-Beauty-producten en innovatieve en effectieve huidverzorgingstechnieken die een revolutie teweeg hebben gebracht in onze perceptie van een gezonde huid. Een van de populairste en meest geavanceerde trends op het gebied van Koreaanse schoonheid is het concept van dubbele reiniging.

Deze eenvoudige maar krachtige methode heeft harten over de hele wereld veroverd omdat het zorgt voor een ​​gezondere, schonere en mooiere huid. Lees meer over deze techniek en hoe je deze kunt opnemen in je schoonheidsroutine.


Wat is dubbele reiniging?

Dubbele reiniging is een 2-staps reinigingsmethode, die bedoeld is om een ​​diepere en effectievere reiniging van de huid te bewerkstelligen. De methode is gebaseerd op de filosofie dat één reiniging niet genoeg is om alle onzuiverheden, make-up en vervuilende stoffen van je huid te verwijderen.

Door twee verschillende reinigingsproducten in een specifieke volgorde te gebruiken, krijg je een schonere en gezondere huid die klaar is om de daaropvolgende huidverzorgingsproducten beter op te nemen.

Waarom het belangrijk is dat je je huid reinigt

Het reinigen van je huid is essentieel voor het behouden van een gezonde en mooie huid. Gedurende de dag verzamelt de huid vuil, overtollige olie, make-up resten en verontreinigende stoffen, die de poriën kunnen verstoppen en tot huidproblemen zoals puistjes en mee-eters kunnen leiden. Door het reinigen worden deze onzuiverheden verwijderd, waardoor niet alleen verstopping van de poriën wordt voorkomen, maar de huid ook kan ademen en de natuurlijke regeneratie wordt verbeterd. Bovendien bereidt een schone huid het oppervlak voor op een betere opname van de daaropvolgende huidverzorgingsproducten, zodat je er het maximale uithaalt. Onthoud dus dat een schone huid een gezonde huid is en de eerste stap is op weg naar een mooie en stralende teint.


JE HEBT NODIG:

  • Een reinigingscrème op oliebasis, zoals Cleansing Balm of Cleansing Oil
  • Een washandje
  • Een reinigingscrème op waterbasis om af te spoelen, of micellair water

Stap 1: Reiniging op oliebasis

De eerste stap bij dubbele reiniging is het gebruik van een op olie gebaseerde reinigingsolie of reinigingsbalsem. Deze stap is essentieel voor het verwijderen van make-up op oliebasis, overtollig talg en zonnebrandcrème. Reinigingsproducten op oliebasis werken als een magneet en trekken oliën en vuil aan en lossen deze op, waardoor het gemakkelijker wordt om ze weg te spoelen. Masseer de olie of balsem zachtjes met cirkelvormige bewegingen op je droge gezicht om make-up en onzuiverheden op te lossen.

Een van de voordelen van deze methode is dat het de huid niet alleen reinigt, maar ook hydrateert. Op olie gebaseerde reinigingsproducten bevatten vaak verzorgende ingrediënten die de huid zacht en gehydrateerd achterlaten.

Glow Hub

Nourish & Hydrate Gel Moisturiser

Koop nu

Banila Co

Clean It Zero Cleansing Balm

Koop nu

Stap 2: Reiniging op waterbasis

Nadat je de op olie gebaseerde reiniger in je huid hebt gemasseerd, is het tijd om een ​​reinigingsgel of -schuim op waterbasis te gebruiken. Deze stap helpt bij het verwijderen van eventuele olie-, vuil- en make-up resten die op de huid achterblijven. Breng de reinigingsgel aan op je vochtige gezicht en masseer deze zachtjes in de huid. Spoel vervolgens grondig af met warm water.

De reiniging op waterbasis verwijdert niet alleen onzuiverheden, maar geeft je huid ook een verfrissend gevoel. Dit dubbele reinigingsproces maakt de huid volledig schoon en klaar om de voedende ingrediënten in je volgende huidverzorgingsproducten op te nemen.

CeraVe

Hydrating Cleanser For Normal To Dry Skin

Koop nu

Bioderma

Sensibio H2O Micelle Solution For Sensitive Skin

Koop nu


4 voordelen van dubbele reiniging van de huid

Dubbele reiniging heeft aan populariteit gewonnen omdat het een aantal voordelen voor de huid biedt. Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen:

1. Diepere reiniging van de huid: Dubbele reiniging verwijdert effectief make-up, overtollige olie en vuil, waardoor je huid dieper wordt gereinigd dan met traditionele reinigingsmethoden.

2. Verbeterde opname van de huidverzorging: De schone huid die wordt bereikt door dubbele reiniging is beter in staat de actieve ingrediënten in je volgende huidverzorgingsproducten op te nemen. Hierdoor maximaliseer je de werking van je serums en crèmes.

3. Minder risico op onzuiverheden: Door make-up en onzuiverheden volledig te verwijderen wordt de kans op verstopte poriën en de ontwikkeling van mee-eters en puistjes verminderd.

4. Gezondere huidbarrière: Dubbele reiniging helpt de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden en versterkt de huidbarrière, wat resulteert in een gezondere en veerkrachtiger huid.


Zo reinig je je huid dubbel

Nu je de voordelen van dubbele reiniging kent, is het belangrijk om te weten hoe je deze techniek in je dagelijkse schoonheidsroutine kunt opnemen. Hier is een eenvoudige stap-voor-stap handleiding:


Stap 1.

Begin met het voorzichtig verwijderen van je oogmake-up met je normale oogmake-up remover.

Stap 2.

Breng een reinigingsolie of balsem op oliebasis aan op je droge gezicht en masseer deze in met cirkelvormige bewegingen gedurende ca. 1-2 minuten.

Stap 3.

Voeg een beetje water toe om de olie te emulgeren en masseer nog 1-2 minuten door.

Stap 4.

Spoel grondig af met warm water totdat alle olie is verwijderd. Gebruik eventueel een washandje voor deze stap.

Stap 5.

Breng een reinigingsgel of -schuim op waterbasis aan op je vochtige gezicht en masseer zachtjes gedurende 1-2 minuten.

Stap 6.

Spoel grondig af met warm water.

Stap 7.

Ga door met je normale huidverzorgingsroutine, inclusief toner, serum en hydraterende crème.