Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Koperen haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Koperen haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Door Camilla Svensson
Een koperen haarkleur is IN! Doe mee met de trend en leer alle tips om thuis je haar te kleuren, of om je koperkleurige haarkleur te behouden.

Droom je ervan om een nieuwe look te proberen - voor een langere periode of slechts voor een paar dagen? Als je op zoek bent naar een haarkleur die echt de aandacht trekt op straat, dan moet je een koper haarkleur proberen!

Rood is ongetwijfeld een van de populairste kleuren, maar koper is de meest gewilde tint van de rode haarkleuren! De koperen haarkleur komt voort uit de rode haarkleur en is ook bekend als een oranje haarkleur. Koperkleurige haarkleuring heeft vaak een zachtere en lichtere kwaliteit dan rode haarkleuring. Dit betekent dat koperkleurige haarkleuren voor de meeste huidtinten makkelijker te dragen zijn dan bijvoorbeeld de rode haarkleuren. Als je de koperen haarkleuring zelf wilt proberen, vind je hier in dit artikel genoeg inspiratie en tips!

Verlies jezelf in de wereld van prachtige koperen haarkleuren

Er zijn zoveel mooie koperkleurige haarkleuren op de markt dat het moeilijk kan zijn om precies de juiste tint te kiezen. Het goede aan een koperen haarkleuring is dat de kleur een natuurlijke glow aan het gezicht zal geven vanwege de warme gouden tinten. Of je nu kiest voor een gouden koperen haarkleur, een lichte koperen haarkleur, een feloranje of een diepere rode tint, een koperen haarkleur is absoluut een trend waar je op kunt springen, ongeacht je huidskleur!

Spring op de koperen golf: koperen haarkleur is een trend

De koperen haarkleur kreeg echt een boost tijdens de modeweek in Parijs, toen de karakteristieke donkere lokken van Kendall Jenner rood waren geverfd, al lag het dichter bij koper. Sindsdien zijn we allemaal geobsedeerd door deze haarkleuren! Verschillende grote Hollywoodsterren hebben daarom gekozen voor meer koperrode tinten, van een donkere koperkleurige haarkleur met diepe wortels tot een lichte koperkleurige haarkleur.

Donker koperen haarkleur

Om te beginnen zal een donkere koperen haarkleur bij de meeste mensen wel passen! Maar er wordt gezegd dat mensen met een donkere huidskleur beter tegen donkere tinten kunnen dan bijvoorbeeld lichte huidtinten. Een donkere koperen haarkleur geeft leven en glow aan het gezicht - en wie wil dat niet? Een donkere koperen haarkleur ziet er allesbehalve saai uit. De diepe, heerlijke tonen met een glanzend oppervlak laten het haar er verzorgd en gezond uitzien.

Onze tips voor een donkere koperen haarkleuring voor thuis: L'Oréal Casting Creme Gloss 645 Ambre.

Licht koperkleurige haarkleur

Een lichte koperen haarkleur zal extreem flatterend zijn bij een lichtere huidskleur. De felle kleuren met roodtinten zorgen voor een mooi contrast met de huid. Als je een witte huid hebt, zal een licht koperen haarkleur helpen om de jeugdige gloed in je gezicht naar voren te brengen door dezelfde warmte en zachtheid in je lokken uit te nodigen.

Onze tip voor een licht koperen haarkleuring voor thuis: L'Oréal Préférence Vivid Colours 7.432 Copper.

Hoe je je koperen haarkleur thuis kunt verzorgen

Als je je koperen haar wilt verlengen, moet je beginnen met het wassen van je haar. Gebruik een shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Deze haarproducten zijn speciaal ontworpen om je koperkleurige haarkleur te behouden zodat deze langer meegaat. Haarproducten met sulfaat laten je mooie koperkleurige haarkleur nog sneller vervagen, dus ga voor een sulfaatvrije conditioner en shampoo.

Onze tips voor shampoos en conditioners voor gekleurd haar: Tigi Bed Head Colour GoddessRedken Color Extend Magnetics.

Hoe je je koperen haarkleur thuis kunt opfrissen

Als je koperkleur begint te vervagen, kun je een kopercolourbomb gebruiken om de kleur op te frissen tussen de kleurbehandelingen door. Met een colourbomb/spoelverf beschadig je het haar lang niet zo erg als een permanente behandeling van de kapper doet. Een koperen colourbomb geeft het haar glans en voegt pigment toe tussen de behandelingen door.

Onze tips voor het spoelverf voor koperkleurig haar: SOS Color & Go Color Mask CopperMilkshake Colour Whipped Cream CopperRevlon Professional Nutri Color Filters 400 Tangerine.